De traditionele Rietmolendag met het 50+ programma, de volksspelen en de feestmiddag. De muzikale omlijsting van de feestmiddag wordt verzorgd door LEAD.
In het avondprogramma SLAM! On Tour en later op de avond Mr. Polska.

 

9.45 uur :: 50+ programma

50+ programmaEen gezellig programma in de feesttent voor mensen uit Rietmolen en oud-Rietmolenaren van middelbare leeftijd en ouder. Bij binnenkomst trakteren wij u op een kop koffie of thee met cake. U kunt daarna met elkaar genieten van het programma met Gezelligheidskoor Schouder aan Schouder uit Ruurlo o.l.v. dirigente Rianne Legebeke.

Het koor bestaat 5 jaar en zij hebben momenteel ca. 52 leden. Zij zingen liedjes die lekker in het gehoor liggen. Het genre omvat nummers van de jaren 60 tot heden.

Na afloop kunt u napraten onder het genot van een drankje.

Kom op tijd, het programma begint om 10.00 uur!!!

Website: Schouder aan Schouder

 

 

12.00 uur :: Intocht koning, koningin, prins en prinses

VolksspelenSamenkomst in de 'Bloaspiepe' met de koning, Theo Morsink , koningin, Irene de Witte, jeugdprins, Stijn Meulenkamp, en -prinses, Zoë Bauhuis. Ook familie, vriend(inn)en en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Om 12.15 uur vertrekt het gezelschap vanaf de 'Bloaspiepe' onder begeleiding van muziekvereniging Amicitia naar het feestterrein.

Op het feestterrein wordt een serenade gebracht aan de koning, koningin, prins en prinses van de Zomerfeesten 2017.
Daarna zullen zij het eerste schot of worp bij respectievelijk het vogelschieten of vogelgooien uitvoeren.

 

 

12.30 uur :: Volksspelen: vogelschieten en –gooien

VolksspelenEen jarenlange traditie tijdens de zomerfeesten is het vogelschieten en vogelgooien. Wie wordt er dit jaar schutterskoning en koningin, prins en prinses?

Degene die bij het vogelschieten de romp van de houten vogel met een welgemikt schot naar beneden haalt mag zich 'schutterskoning' noemen.

De jongens die nog niet mee mogen doen aan het vogelschieten schieten met een windbuks op een vogel van piepschuim. De winnaar, degene die de romp van de vogel er afschiet krijgt de titel 'prins'.

De dames en meisjes strijden om de titel 'koningin' respectievelijk 'prinses'. Zij gooien met houten knuppels op een houten vogel. Degene die met een doeltreffende worp de romp er afgooit krijgt de titel 'koningin' respectievelijk 'prinses'.

Het wordt dit jaar ongetwijfeld weer een spannende strijd.

Vlot Zat zorgt buiten voor muziek en gezelligheid.

 

 

 • Vogelschieten

  Deelname: inwoners van de parochie Rietmolen, oud-Rietmolenaren en echtgenotes van oud-Rietmolenaren, vanaf 16 jaar. Het is niet mogelijk om zowel aan het vogelschieten als aan het vogelgooien deel te nemen!!

  De kosten voor deelname aan het vogelschieten bedragen € 4,00 p.p.
 • Vogelgooien voor dames

  Deelname: inwoners van de parochie Rietmolen, oud-Rietmolenaren en echtgenotes van oud-Rietmolenaren, vanaf 16 jaar. Het is niet mogelijk om zowel aan het vogelschieten als aan het vogelgooien deel te nemen!

  De kosten voor deelname aan het vogelgooien bedragen € 3,00 p.p.
 • Vogelschieten jeugd

  Deelname: jongens vanaf 12 t/m 15 jaar.

  De kosten voor deelname aan het vogelschieten jeugd bedragen € 2,50 p.p.
 • Vogelgooien jeugd

  Deelname: meisjes vanaf 12 t/m 15 jaar.

  De kosten voor deelname aan het vogelgooien jeugd bedragen € 1,50 p.p.

Opgeven ter plaatse vanaf 12:00 uur.

 

 

14.00 uur :: Feestmiddag met LEAD

Feest vieren! Een gezellig feest voor jong en oud in en om de feesttent. De muzikale omlijsting van de feestmiddag wordt verzorgd door LEAD.

LEADLEAD, vijf heren en een charmante dame hebben samen maar één doel voor ogen: Feest! En een feest kun je verwachten wanneer deze muzikale party animals het podium betreden. Vanaf het startschot word je wakker geschud om vervolgens onvermijdelijk deel te nemen aan het losgaan op de beste hits van toen en nu!

LEAD is 100% live muziek waardoor er niets aan het toeval wordt overgelaten en je van de ene hit in de andere rolt tijdens de naadloos aaneengesloten medleys die je voorgeschoteld krijgt. Door hun breed georiënteerde repertoire zul je niets te kort komen. Bon Jovi, Wildstylez, Normaal, Hazes, Queen, Snollebollekes, Bruno Mars, Meeuwis, AC/DC is maar een kleine greep uit het allesomvattende muzikale spektakel!

Website: LEAD

 

 

16.00 uur :: Prijsuitreiking

Huldiging van de koning en koningin 2018, prins en prinses 2018.

 

 

21.30 uur :: Feestavond

Dit wordt een spetterende feestavond. SLAM! On Tour zorgt voor een topsfeer in de feesttent. Mr. Polska doet daar later op de avond nog een hele grote schep bovenop.

 

SLAM! On TourSLAM! On Tour brengt de beste beats door heel Nederland.

En komt op zaterdagavond naar de Zomerfeesten Rietmolen. Net zoals altijd zullen wij er alles aan doen om er een onvergetelijke avond van te maken. Vanaf 21.00 uur zal het feest losbarsten met de allerlekkerste hits en een prachtige LED-show.

De dj's van SLAM! zorgen voor een perfecte avond voor jou en al je vrienden!

Lets get this party started! Don't miss out!

Website: SLAM! On Tour

 

 

Mr. PolskaMr. Polska, de in Polen geboren Mr. Polska is de alias van Dominik Wlodzimierz Groot. De kleine grote man rijgt sinds zijn 'State Award voor Rookie of the Year 2010', de successen aaneen.

Bekende nummers van Mr. Polska zijn onder meer 'Vinger op de Klitter', 'Krokobil', 'Allermooiste Feestje', 'Hausa Wausa' en 'Vlammen'. Hij is een graag geziene gast op de grotere festivals in Nederland, in discotheken en aan de kusten van alle badplaatsen in Europa.

Hard, rauw, energiek, Pools en recht in je smoel. Maar wel met een dansje.

Dat Mr. Polska weet hoe hij een feestje moet bouwen, heeft hij vaak genoeg bewezen.

Website: Mr. Polska