De traditionele Rietmolendag met het 50+ programma, de volksspelen, de kinderspelen en de feestmiddag. De muzikale omlijsting van de feestmiddag wordt verzorgd door Dreamcast.
Voor het avondprogramma staat NOAH geprogrammeerd. En later op de avond een act van Dansado & de Feestneger.

 

9.45 uur :: 50+ programma

50+ programmaEen gezellig programma in de feesttent voor mensen uit Rietmolen en oud-Rietmolenaren van middelbare leeftijd en ouder. Bij binnenkomst trakteren wij u op een kop koffie of thee met cake. U kunt daarna met elkaar genieten van het programma met Herman Riethorst.

Herman is bekend van Leuk.FM, waar hij sinds een aantal jaren één van de vaste presentatoren is van het zondagmiddag programma 'n Proem'n Pot'.
Behalve presentator op Leuk.FM is Herman zanger. Hij heeft solo al een aantal dialect albums uitgebracht, tevens is hij één van de zangers van de Edelweisskapelle uit Gelselaar.

Hij zingt en vertelt verhalen in het dialect. Plaatselijke gebeurtenissen en actuele zaken komen hierbij aan de orde. En iedereen kan met zijn liedjes meezingen.

Na afloop kunt u napraten onder het genot van een drankje.

Kom op tijd, het programma begint om 10.00 uur!!!

 

 

12.00 uur :: Intocht koning, koningin, prins en prinses

VolksspelenSamenkomst in de 'Bloaspiepe' met de koning, Bennie Borgelink, koningin, Marieke ten Vregelaar, jeugdprins, Sam Essink, en -prinses, Zoë Bauhuis. Ook familie, vriend(inn)en en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Om 12.15 uur vertrekt het gezelschap vanaf de 'Bloaspiepe' onder begeleiding van muziekvereniging Amicitia naar het feestterrein.

Op het feestterrein wordt een serenade gebracht aan de koning, koningin, prins en prinses van de Zomerfeesten 2016.
Daarna zullen zij het eerste schot of worp bij respectievelijk het vogelschieten of vogelgooien uitvoeren.

 

 

12.30 uur :: Volksspelen: vogelschieten en –gooien

VolksspelenEen jarenlange traditie tijdens de zomerfeesten is het vogelschieten en vogelgooien. Wie wordt er dit jaar schutterskoning en koningin, prins en prinses?

Degene die bij het vogelschieten de romp van de houten vogel met een welgemikt schot naar beneden haalt mag zich 'schutterskoning' noemen.

De jongens die nog niet mee mogen doen aan het vogelschieten schieten met een windbuks op een vogel van piepschuim. De winnaar, degene die de romp van de vogel er afschiet krijgt de titel 'prins'.

De dames en meisjes strijden om de titel 'koningin' respectievelijk 'prinses'. Zij gooien met houten knuppels op een houten vogel. Degene die met een doeltreffende worp de romp er afgooit krijgt de titel 'koningin' respectievelijk 'prinses'.

Het wordt dit jaar ongetwijfeld weer een spannende strijd.

Vlot Zat zorgt buiten voor muziek en gezelligheid.

 

 

 • Vogelschieten

  Deelname: inwoners van de parochie Rietmolen, oud-Rietmolenaren en echtgenotes van oud-Rietmolenaren, vanaf 16 jaar. Het is niet mogelijk om zowel aan het vogelschieten als aan het vogelgooien deel te nemen!!

  De kosten voor deelname aan het vogelschieten bedragen € 4,00 p.p.
 • Vogelgooien voor dames

  Deelname: inwoners van de parochie Rietmolen, oud-Rietmolenaren en echtgenotes van oud-Rietmolenaren, vanaf 16 jaar. Het is niet mogelijk om zowel aan het vogelschieten als aan het vogelgooien deel te nemen!

  De kosten voor deelname aan het vogelgooien bedragen € 3,00 p.p.
 • Vogelschieten jeugd

  Deelname: jongens vanaf 12 t/m 15 jaar.

  De kosten voor deelname aan het vogelschieten jeugd bedragen € 2,50 p.p.
 • Vogelgooien jeugd

  Deelname: meisjes vanaf 12 t/m 15 jaar.

  De kosten voor deelname aan het vogelgooien jeugd bedragen € 1,50 p.p.

Opgeven ter plaatse vanaf 12:00 uur.

 

12.30 uur :: Kinderspelen

KinderspelenSpeciaal voor de kinderen en jongere jeugd is er van alles te doen.
Voor de ‘kleintjes’ is er een springkussen, een mega grote zandbak en een gezellige ranjabar.

Natuurlijk wil je er mooi en leuk uitzien. Als je dat wilt kun je je laten schmincken, zodat je opeens verandert in een stoere tijger of mooie prinses.

 

 

13.30 uur :: Feestmiddag

Feest vieren! Een gezellig feest voor jong en oud in en om de feesttent. De muzikale omlijsting van de feestmiddag wordt verzorgd door Dreamcast.

DreamcastDreamcast is een razend populair dynamisch / modern trio met vertrouwde gezichten die inmiddels de klappen van de zweep kennen door hun ervaring met o.a. X-factor, Santa Rosa, Candy Cover, King's Quest en Madhouse. Iets wat je vooral gezien moet hebben!

Dreamcast heeft maar één doel voor ogen en dat is dat het publiek van hun optreden geniet. Of dat nu is met 70's/ 80's Disco, Nederlandstalig, Rock, Wals of happy Hardcore!? Het maakt hen niets uit, zo lang het dak er maar af gaat!

Website: Dreamcast

 

 

16.00 uur :: Prijsuitreiking

Huldiging van de koning en koningin 2017, prins en prinses 2017.

 

 

21.00 uur :: Feestavond

Dit wordt een grote feestavond. NOAH zorgt voor een topsfeer in de feesttent. Dansado & de Feestneger doen daar later op de avond nog een hele grote schep bovenop.

 

NoahNOAH; the real deal!

De band bestaat uit zes bandleden die weten hoe ze een feestje moeten bouwen! Een fantastische zanger, een prachtige zangeres en vier geweldige muzikanten zorgen voor een muzikaal hoogstandje. Op het podium zorgt deze zeskoppige band voor een enorm spektakel en interactie met het publiek.

Pas op het moment dat NOAH het podium opstapt, wordt het repertoire gekozen en verzoekjes zijn altijd welkom!

Website: NOAH

 

 

Dansado & de FeestnegerDansado & de Feestneger is een uniek duo met een 100% feest- en dansgarantie. Joey (DJ Dansado) en Akram (MC onder de naam van de Feestneger) hebben afgelopen jaar al op diverse feesten en festivals gestaan en vele positieve indrukken achtergelaten.

De beats van Dansado en de vocale onzinsteuning van de Feestneger sluiten geruisloos op elkaar aan en garanderen 100% FEEST!

Met je blote billen van de glijbaan tot aan hakketakke boemboemstijl: de Brabantse gabbers staan voor diversiteit.

Dansado & de Feestneger

Website: Dansado & de Feestneger